Fogyasszon sok csicseriborsót!

A különböző gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök is az egészségi állapot javítását szolgálják. Ha Ön is szeretne egészségesen étkezni, illetve egészségesen élni, akkor ne hagyja ki a csicseriborsót, mivel rengeteg vitamint tartalmaz! A csicseriborsó sokoldalúan felhasználható, mivel készülhet belőle saláta, humusz és fasírt is.

A speciális növény Kis-Ázsiában már nagyjából 8000 éve jelen van. Innen terjedt el, főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába került belőle nagyobb mennyiség. Természetesen hazánkban is elérhető, de nagyon kevesen alkalmazzák még így is. Rendkívül magas fehérjetartalma miatt, elsősorban azokban az országokban népszerű, amelyekben nagyon nehezen lehet húshoz hozzájutni.

Afrikában és Latin-Amerikában is népszerűnek számít a csicseriborsó. A belőle készült fasírttal megízesített és megtöltött pita is nagyon finom, ráadásul még diétázók is fogyaszthatják. Alacsony kalóriatartalma mellett, gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban. Ásványi anyag tartalma is kedvező, rengeteg vitamint, magnéziumot, cinket és vasat tartalmaz. A csicseriborsó igazán ízletes és egyszerűen elkészíthető köretként is.

A zöldség elegendő mennyiségű rostot és fehérjét tartalmaz, valamint a glikémiás indexe is alacsony. A csicseriborsó a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti. Ezen kívül, a növésben lévő gyermekek, vérszegények és terhes nők számára kimondottan ajánlatos a fogyasztása. A különleges zöldség magas karotin és E-vitamin tartalma azt jelenti, hogy jelentős antioxidáns hatással bír. Sőt! Az indiai fűszerek kimondottan jól illenek hozzá.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás